קבב טורקי מעושן וחריף
המרכיבים:
- 1 ק"ג בשר טלה טחון
- 2 בצל לבן קצוץ
- 2 עגבניות בשלות קצוצות (ללא נוזלים)
- 1 צרור פטרוזיליה קצוץ
- כוס עלי נענע טריים קצוצים
- 1 ביצה
- חצי כפית פלפל אורפלי
- רבע כפית סומק טחון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- כפית עלי נענע יבשים
- כפית שום גבישי
אופן ההכנה:
- במעבד מזון ידני קוציצים את כל הירקות והעשבים ומניחים במסננת להוצאת כל הנוזלים, אפשר גם מעט למעוך עם היד על מנת שלא יהיו נוזלים.
- מוסיפים את הירקות ושאר כל המרכיבים לבשר ולשים היטב.
- מקררים את המסה למשך חצי שעה-שעה.
- מיצרים כדורים ועוטפים שיפוד בזל תוך תנועת הידוק ויצירת גלים (צורת אצבעות).
- את השיפודים מניחים על מגש או תבנית ללילה לפני הצלייה.
- צולים על מנגל גחלים ומגישים על טחינה, ירקות קלויים ולימון טרי.