עוגת סימפוניה אנגלית של מיקי שמו
חומרים לתבנית בקוטר 15 ס"מ – המתכון של השף קונדיטור מיקי שמו
מצרכים:
- 120 גרם חמאה רכה
- 190 גרם (1 כוס פחות כף) סוכר
- 2 ביצים במידה L
- 190 גרם (1 ורבע כוסות) קמח
- 5 גרם (חצי שקית) אבקת אפיה.
- 150 גרם (3/4 גביע) שמנת חמוצה
- 90 גרם אגוזי מלך שבורים גס
- 40 גרם משמשים מיובשים חתוכים לקוביות 2X2 ס"מ
- 40 גרם פפאיה מיובשת חתוכה לקוביות 2X2 ס"מ
- 1/4 כוס רום כהה להשריית הפירות היבשים.
אופן הכנת העוגה:
- משרים את הפירות היבשים ברום כשעה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מערבלים במיקסר עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הביצה בהדרגה תוך כדי עבודת המיקסר.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והאגוזים.
- מוסיפים את הפירות היבשים המסוננים.
- מורחים את תבנית האפייה במעט חמאה מומסת ומפזרים מעט קמח (על מנת שיהיה קל יותר לשחרר את העוגה בסיום האפייה), מוזגים לתבנית את המלית ואופים כ-45 דקות, עד להזהבה קלה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
- "משחררים" בגמר האפייה ומחזירים לתבנית לצינון עד טמפרטורת החדר.
- מכניסים לכלי אטום ומאחסנים עד להגשה.