חומרים לתבנית בקוטר 15 ס"מ –  המתכון של השף קונדיטור מיקי שמו

מצרכים:

  • 120 גרם חמאה רכה
  • 190 גרם (1 כוס פחות כף) סוכר
  • 2 ביצים במידה L
  • 190 גרם (1 ורבע כוסות) קמח
  • 5 גרם (חצי שקית) אבקת אפיה.
  • 150 גרם (3/4 גביע) שמנת חמוצה
  • 90 גרם אגוזי מלך שבורים גס
  • 40 גרם משמשים מיובשים חתוכים לקוביות 2X2 ס"מ
  • 40 גרם פפאיה מיובשת חתוכה לקוביות 2X2 ס"מ
  • 1/4 כוס רום כהה להשריית הפירות היבשים.

אופן הכנת העוגה:

  1. משרים את הפירות היבשים ברום כשעה.
  2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  3. מערבלים במיקסר עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  4. מוסיפים את הביצה בהדרגה תוך כדי עבודת המיקסר.
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והאגוזים.
  6. מוסיפים את הפירות היבשים המסוננים.
  7. מורחים את תבנית האפייה במעט חמאה מומסת ומפזרים מעט קמח (על מנת שיהיה קל יותר לשחרר את העוגה בסיום האפייה), מוזגים לתבנית את המלית ואופים כ-45 דקות, עד להזהבה קלה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
  8. "משחררים" בגמר האפייה ומחזירים לתבנית לצינון עד טמפרטורת החדר.
  9. מכניסים לכלי אטום ומאחסנים עד להגשה.