המרכיבים:

אופן ההכנה:

מלית:
1. במחבת גדולה, לצקת שמן זית נלהיט את המחבת ונוסיף את הבשר הטחון, נטגן היטב ונוסיף את שאר המרכיבים.
2. מעבירים את הבשר לאחר הבישול למסננת ומצננים. (את יתרת הנוזלים אפשר לזרוק).

לרוטב העגבניות:
בסיר נבשל את כל המרכיבים. נביא לרתיחה ולאחר מכן לבשל על אש נמוכה כחצי שעה. (אפשר לתקן טעמים).

נרכיב את הלזניה:
1. בתבנית פיירקס משומנת מעט ניצוק מעט מרוטב העגבניות, נסדר שכבה של עלי לזניה, מעליהם נשים שכבה נדיבה של בשר ועליה רוטב עגבניות.
2. ממשיכים לסדר באותו הסדר- דפים, בשר ורוטב.
3. נסיים לסדרת את הלזניה כאשר נסיים את השכבה העליונה ברוטב עגבניות. נפזר מעט מלח ושמן זית.
4. עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה עד שהלזניה רכה ונעימה. (אפשר לבדוק עם סכין).

בתאבון