עוגות מאפינס עם בננות וסילאן
המרכיבים:
- 3 בננות בשלות
- 1/4 כוס סוכר דמררה
- 4 כפות סילאן טבעי לללא סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1 ביצה L
- 1/4 כוס מים
- 1/3 כפית תמצית וניל טהורה
- מעט מלח
- 1 כוס קמח (אפשר גם קמח מלא)
- 3/4 כוס שיבולת שועל עבה
- 1 כפית אפייה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מועכים את הבננות למחית, מוסיפים את הסכור, הסילאן, השמן, הביצה, המים, תמצית הוניל ומלח וטורפים לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
- מוספים את הקמח, שיבולת השועל ואבקת האפייה ומערבבים עד מסה אחידה.
- יוצקים מהתערובת לתבנית שקעים משומנת קלות עד ס"מ מתחת ל"קו האפס".
- אופים כ-15 דקות או עד שהמאפינס תפוח וזהוב (בדיקה עם קיסם יבש)
- מצננים על רשת צינון.
בתאבון.