לחמניות מושלמות עם עלי אזוב מיובשים בניחוח זעתר.

מרכיבים לבצק:

  • 0.5 ק"ג קמח לחם
  • 1 כוס עלי אזוב מיובשים (עלי זעתר)
  • 1.5 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן זית מזן פיקואל
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמרים יבשים

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר להכניס את הקמח עם שאר המרכיבים ללא המלח, ללוש את הבצק במהירות איטית כ-3 דקות להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד.
  2. הבצק צריך להיות דביק מעט (אפשר להוסיף מעט מים עם הוא אינו דביק מספיק.
  3. ממשיכים ללוש ע7-9 דקות נוספות במהירות בינונית.
  4. משמנים קערה ומניחים את בצק בתוכה, מכסים בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים עד הכפלת הנפח (כשעה).
  5. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים לכדורים (בגודל כדור טניס) ומניחים על תבנים עם נייר אפייה. (שמרו על רווחים בין הכדורים, הם יעברו התפחה נוספת.
  6. מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים שוב כ-40 דקות.
  7. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות לאפיה של כ-15 דקות.