המרכיבים:

לבצק:

  • 90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל בינוני
  • 1.5 כוס קמח מנופה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 חלמון
  • 1 כף חלב
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • מעט גרידת לימון

למלית:

אופן הכנה:

מכינים את הבצק

  1. בקערת מעבד מזון מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה לקבלת פירורים.
  3. מוסיפים את חלמון הביצה וגרידת הלימון ולבסוף את החלב.
  4. מאחדים הכל לכדי בצק אחד עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות כשעה.

מכינים את המלית:

  1. בסיר קטן מבשלים יחד חלב וסוכר עד רתיחה.
  2. מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב עוד 4 דקות.
  3. מכבים את הגז  ומוספים את ממרח התמרים.
  4. מצננים חצי שעה במקרר.

להכנת אוזני ההמן:

  1. מקמחים משטח עבודה ומתחלים לרדד את הבצק לכ- 3 מ"מ.
  2. קורצים עיגולים בעזרת כוס (לפחות 6 ס"מ).
  3. מנחים כף גדושה מהמילוי וסוגרים משלושה צדדים ליצירת משולש.
  4. מהדקים את קצוות המשולש.
  5. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומקפיאים כ-5 דקות במקפיא.
  6. אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות מראש כ-13 דקות.