אוזני המן במילוי תמרים ופרג
המרכיבים:
לבצק:
- 90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל בינוני
- 1.5 כוס קמח מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 חלמון
- 1 כף חלב
- 50 גרם אבקת סוכר
- מעט גרידת לימון
למלית:
- 125 מ"ל חלב
- 1/2 כוס סוכר
- 200 גרם פרג טחון
- 2 כפות ממרח תמרים טבעי (ללא תוספת סוכר)
אופן הכנה:
מכינים את הבצק
- בקערת מעבד מזון מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח.
- מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה לקבלת פירורים.
- מוסיפים את חלמון הביצה וגרידת הלימון ולבסוף את החלב.
- מאחדים הכל לכדי בצק אחד עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות כשעה.
מכינים את המלית:
- בסיר קטן מבשלים יחד חלב וסוכר עד רתיחה.
- מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב עוד 4 דקות.
- מכבים את הגז ומוספים את ממרח התמרים.
- מצננים חצי שעה במקרר.
להכנת אוזני ההמן:
- מקמחים משטח עבודה ומתחלים לרדד את הבצק לכ- 3 מ"מ.
- קורצים עיגולים בעזרת כוס (לפחות 6 ס"מ).
- מנחים כף גדושה מהמילוי וסוגרים משלושה צדדים ליצירת משולש.
- מהדקים את קצוות המשולש.
- מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומקפיאים כ-5 דקות במקפיא.
- אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות מראש כ-13 דקות.