מתכון לעוגת שיש ופיסטוקים (קוטר תבנית 20 ס"מ) של השף קונדיטור מיקי שמו

מצרכים:

  • 160 גרם חמאה רכה
  • 320 גרם (1 וחצי כוסות + כף) סוכר
  • 3 ביצים במידה L
  • 340 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה.
  • 100 מ"ל (1/3 כוס + 2 כפות) חלב
  • 1 וחצי  גביעים (300 גרם) שמנת חמוצה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגורדת מתפוז אחד
  • 80 גרם (1/2 כוס) שוקולד מריר קצוץ
  • 110 גרם ( 1 ושליש שקיות) אינסטנט פודינג וניל.
  • 30 גרם פיסטוקים.

אופן הכנת העוגה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבלים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה כ- 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים ביצים אחת – אחת עד שנבלעות בתערובת.
  3. מערבבים קמח, אבקת אפייה ואינסטנט פודינג בקערה נפרדת. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבלים עד שנבלעים בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים חלב, שמנת חמוצה, תמצית וניל וקליפת תפוז ומערבלים עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
  4. ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי).
  5. יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית משומנת, יוצקים מעל את השוקולד המומס ומכניסים ביתרת התערובת. מערבבים באמצעות סכין ליצירת מראה שיש.
  6. מפזרים את הפיסטוקים
  7. אופים כ-70 דקות  בתבנית עגולה עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  8. שומרים מחוץ למקרר עד חמישה ימים.