כדורי תמרים במילוי שקד מסוכר וציפוי שקדים:

המרכיבים:

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את התמרים, עם המים, הסילאן והטחינה לעיסה אחידה ומקררים במקרר כחצי שעה.
  2. מצפים שקד מסוכר בעיסת תמרים ומכדררים.
  3. שוברים את פרוסות השקדים מעט (אפשר למעוף עם כף בקערה או על משטח עבודה עם מערוך) ומגלגלים.

כדורי תמרים עם וניל ופיסטוק:

המרכיבים:

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את התמרים עם מחית הוניל, הפיסטוק, הסילאן והמים לעיסה אחידה ומקררים כחצי שעה במקרר.
  2. מגלגלים באבקת פיסטוק.

אפשר להשתמש גם בחמאת קשיו טבעית, חמאת שקד, מחית נוגט, חמאת בוטנים ועוד…