מתכון מדהים של השף מאיר אדוני מתוך שיתוף הפעולה יחד עם ארקוסטיל.

6  מנות.
40 דקות הכנה.
זמן כולל 3 וחצי שעות.

מרכיבים:

חומרים לדג:

  • 6 פילה לברק נקי מעור ועצמות
  • 3 כפות חאוויג' למרק
  • 1 כפית שאטה גרוס
  • 2 כפיות כמון
  • 4 כפות שמן זית.

חומרים לטבחת פלפלים:

  • 6 יחידות פלפל שושקה או פלפל אדום
  • 3 עגבניות בשלות
  • 2-3 פלפלים ירוקים חריפים
  • 1 חציל בלאדי
  • 8 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מעושנת
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות חומץ רגיל
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 צרור כוסברה קצוצה.

חומרים לקרם לימה:

  • 2 כוסות שעועית לימה (בובס) מושרית במים למשך לילה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית כמון
  • 1.5 כפיות מלח
  • 3 כפות חומץ
  • 1/4 כוס שמן חמניות

חומרים לויניגרט עמבה:

  • 1/2 כוס עמבה
  • 1/2 כוס מים

חומרים לסלסת פלפלים חריפים:

  • 6 יחידות צ'ילי ירוק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית לימון כבוש
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כוס שמן זית

חומרים להגשה:

  • 6 כפות טחינה גולמית
  • 2*3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
  • חופן עלי כוסברה.

שלבי ההכנה:

  1. אופן הכנת הטבחה: צולים על להבה גלוייה את הפלפלים, העגבניות והחציל עד שקליפתם משחירה מכל הכיוונים. קולפים בזהירות וקוצצים גס בנפרד כל ירק. בסיר רחב מחממים שמן על אש נמוכה, מוסיפים את השום ואת הפלפל הירוק השרוף ומאדים כ-2 דקות. מוסיפים פפריקה מעושנת וכמון ומאדים דקה נוספת. מוסיפים את הפלפלים, העגבניות, סוכר ומלח. מבשלים על להבה נמוכה כ- 3 שעות ומערבבים מידי פעם. מוסיפים את בשר החציל, החומץ והכוסברה. טועמים ומתקנים תיבול. לאחר מכן מקררים. ניתן לאחסן עד שבוע במיכל סגור.
  2. אופן הכנת קרם הלימה: בסיר גדול מניחים את שעועית הלימה (שעועית בובס) ואבקת סודה לשתייה. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית 45-90 דקות או עד רכות, מידי פעם מסירים את הקצף שנוצר. מסננים את המים. את כל מרכיבי הקרם מלבד השמן מכניסים למעבד מזון. טוחנים היטב ומזלפים את השמן עד קבלת קרם חלק ואחיד. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
  3. אופן הכנת וינגרט עמבה: טוחנים את העמבה והמים בבלנדר למרקם חלק.
  4. אופן הכנת סלסלת הפלפלים: צולים על להבה גלוייה את הפלפלים החריפים עד שקליפתם משחירה מכל הכיוונים. קולפים בזהירות, מסירים את הזרעים והליבה וקוצצים היטב. מערבבים את הפלפלים עם כל שאר החומרים בקערה.
  5. אופן הכנת הדג: מערבבים את תערובת התיבול של הדג, ומצפים את הדגים היטב בתערובת. משמנים מכל הכיוונים. מחממים גריל פחמים או מחבת רחבה וצולים את הדגים כדקה וחצי מכל צד או עד שהם מבושלים לחלוטין.
  6. הרכבת המנה: מעבירים לקערה את הדגים הצלויים, מוסיפים סלסלת פלפלים ועלי כוסברה. מערבבים בעדינות. מורחים בכל צלחת 2 כפות קרם לימה,  מוסיפים טבחת פלפלים ומעל את הדגים המתובלים. מטפטפים טחינה גולמית, עגבניות ואת הויניגרט עמבה ומגישים.