מטבוחה של השמחות
המרכיבים:
- 4 עגבניות בשלות אדומות וגדולות
- 4 פלפלים אדומים או גמבות אדומות
- 1 פלפל ירוק
- 1 פלפל ירוק חריף או יותר (תלוי כמה חריף אתם אוהבים)
- 2 שיני שום קצוצות
- 3 כפיות "תערובת להכנת מטבוחה"
- חצי כפית מלח
- 5 כפות שמן
- סיר קטן (20 ס"מ)
- קולפן איכותי לעגבניה
- מעבד מזון ידני (אפשר גם לקצוץ ביד עם סכין)
אופן ההכנה:
- יוצקים 3 כפות שמן קנולה בסיר ומחממים.
- קולפים את העגבניות בעזרת קולפן עגבנייה, קוצצים במעבד מזון ידני או ביד ומניחים במסננת לסינון כל הנוזלים.
- קולפים גמבה ופלפל ירוק בעזרת קולפן העגבנייה וקוצצים במעבד מזון או ביד ומכניסים לסיר.
- מטגנים את הפלפלים על להבה גבוהה למשך 4 דקות
- בינתיים קולפים בעזרת קולפן העגבנייה את הפלפל החריף, קוצצים ומכניסים לסיר.
- ממשיכים לטגן עוד 1 דקה.
- מוסיפים את העגבניות ללא הנוזלים ומבשלים על להבה גבוהה למשך 10-15 דקות עד מרקם של ריבה.
- מוספים שום קצוץ ואת תערובת התבלינים להכנת מטבוחה ואת יתרת השמן ומבשלים עוד 5 דקות .
- מוספים מלח ומתקנים טעמים.
- מקררים או מגישים שם- כך או כך יצאה לכם מטבוחה מושלמת בפחות מחצי שעה.