מתכון קלאסי לדג מהמטבח הצרפתי, פשוט להכנה ומביא לתוצאה הטובה ביותר של דג עסיסי בניחוחות תבלינים.

מצרכים

 

אופן ההכנה: 

בקערה מניחים את תערובת התבלינים, מוספים ביצה וכוס מים קרים.
בתבנית מנים מחצית מהתערובת , עליה מניחים את הדג (אפשר להוסיף פרוסות לימון בבטנו), ואת יתרת התערובת מניחים מעל הדג לכדי כיסוי.
מהדקים היטב.
מכניסים לתנור חם (200 מעלות) לאפיה למשך זמן של בערך 40 דקות. אם הדג גדול 50 דקות.
לאחר האפייה מוצאים מהתנור, שוברים את המלח בעזרת פטיש וסכין, ובעדינות מוציאים את חתיכות הבשר לצלחת הגשה.

בתאבון.