מתכון להכנת בצק אקסטרא קריספי לפיצה, של השף קונדיטור מיקי שמו.
מתאם ל- 2 פיצות דקות (אם אין כוונה להשתמש בשתיהן , ניתן להקפיא)

מצרכים:

  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 3 כפיות סוכר לבן
  • 3 כפיות מלח שולחני
  • 1 כף שמן זית
  • כוס מים פושרים
  • 425 גרם קמח לבן.

אופן הכנת הבצק:

  1. מערבבים את השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והמים בקערה עמוקה עד שהשמרים נמסים.
  2. מוסיפים את הקמח, מערבבים ולשים עד יצירת גוש בצק.
  3. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים 10-5 דקות או עד לקבלת כדור בצק אחיד.
  4. משמנים קלות קערה, מניחים את כדור הבצק בתוכה ומכסים עם ניילון נצמד.
  5. מניחים את הקערה המכוסה במקום חמים, שאינו חשוף לרוח, למשך 30 דקות או עד שהכדור מכפיל את נפחו.
  6. מוציאים את הבצר ומניחים על משטח מקומח. תופחים על הבצק כדי לשחרר ממנו את האוויר.
  7. מחלקים את הבצק ל-2 ומניחים בצד עד לשימוש.
  8. מרדדים את הבצק ומחוררים בעזרת מזלג או מחורר בצק.
  9. מניחים על אבן שמוט ומוספים את כל התוספות האהובות.
בתאבון…
תוספות תבלינים לפיצה כמו : תערובת לפיצה ופסטה, פסטו יבש, סודות העמק ועוד תוכלו למצוא בחנות התבלינים שלנו.