עוגת גבינה אפויה – מתכון קלאסי לשבועות
מתכון קלאסי של השף קונדיטור מיקי שמו לעוגת הגבינה האפויה. חומרים להכנת בצק פריך (כקלתית\ כבסיס): 150 גרם ביסקוויטים פתי בר 100 גרם חמאה מומסת אופן הכנת הבסיס: מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה ומשטחים על גבי תבנית האפיה, מכניסים למקרר עד גמר הכנת המלית. חומרי המלית: 750 גרם גבינה כחושה לאפיה מסדרת "השף הלבן" (5% […]
תגיות:
לביבות גבינה / שבועות
מתכון קלאסי של השף קונדיטור מיקי שמו לעוגת הגבינה האפויה.
חומרים להכנת בצק פריך (כקלתית\ כבסיס):
- 150 גרם ביסקוויטים פתי בר
- 100 גרם חמאה מומסת
אופן הכנת הבסיס:
מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה ומשטחים על גבי תבנית האפיה, מכניסים למקרר עד גמר הכנת המלית.
חומרי המלית:
- 750 גרם גבינה כחושה לאפיה מסדרת "השף הלבן" (5% שומן)
- חצי כוס סוכר
- 1/3 כוס קמח
- קליפה מגורדת מחצי לימוחן
- 6 ביצים (גודל אקסטרא לארג') – מופרדות לחלבונים וחלמונים לחוד
- חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 3/4 כוס סוכר נוסף
אופן הכנת העוגה:
- מחממים תנור ל220 מעלות.
- מערבבים במיקסר את הגבינה , הסוכר, חלמונים, קמח, אינסטנט פודינג, גרידת לימון – עד אחידות.
- מוסיפים שמנת חמוצה וסוכר ומערבבים.
- מקציפים (בנפרד) חלבונים וסוכר עד קבלת קצף יציב.
- מקפלים את התערובת עם הקצף.
- אופים כ-15 דקות. עד קבלת גוון זהוב.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות.
- משחררים את העוגה מדופן התבנית בעזרת סכין חלקה (לא משוננת), תוך הימנעות מפגיעה בציפוי התבנית.
- אופים ב-150 מעלות לעוד שעה – שעה ורבע, עד שהעוגה מעט רוטטת במרכז אך איננה נוזלית.
- מניחים להתקררות ומגישים קרה.