מתכון קלאסי של השף קונדיטור מיקי שמו לעוגת הגבינה האפויה.

חומרים להכנת בצק פריך (כקלתית\ כבסיס):

  • 150 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 100 גרם חמאה מומסת

אופן הכנת הבסיס:

מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה ומשטחים על גבי תבנית האפיה, מכניסים למקרר עד גמר הכנת המלית.

חומרי המלית:

  • 750 גרם גבינה כחושה לאפיה מסדרת "השף הלבן" (5% שומן)
  • חצי כוס סוכר
  • 1/3 כוס קמח
  • קליפה מגורדת מחצי לימוחן
  • 6 ביצים (גודל אקסטרא לארג') – מופרדות לחלבונים וחלמונים לחוד
  • חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס סוכר נוסף

אופן הכנת העוגה:

  1. מחממים תנור ל220 מעלות.
  2. מערבבים במיקסר את הגבינה , הסוכר, חלמונים, קמח, אינסטנט פודינג, גרידת לימון – עד אחידות.
  3. מוסיפים שמנת חמוצה וסוכר ומערבבים.
  4. מקציפים (בנפרד) חלבונים וסוכר עד קבלת קצף יציב.
  5. מקפלים את התערובת עם הקצף.
  6. אופים כ-15 דקות. עד קבלת גוון זהוב.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות.
  8. משחררים את העוגה מדופן התבנית בעזרת סכין חלקה (לא משוננת), תוך הימנעות מפגיעה בציפוי התבנית.
  9. אופים ב-150 מעלות לעוד שעה – שעה ורבע, עד שהעוגה מעט רוטטת במרכז אך איננה נוזלית.
  10. מניחים להתקררות ומגישים קרה.