יום שישי, ערב שבת. רוצים לשנות מעט את הטעם של מנת העוף האהובה ?
מצרכים

 

  • 1 חבילה ירכיי עוף נקיים
  • 1 כף חרדל
  • 2 כפות סילאן
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מיץ מלימון שלם
  • 3 כפות שמן זית
  • 0.5 כפית מלח גס
  • 4 כפות רוטב "סילאן מוקפץ"
אופן ההכנה
את יירכי העוף הנקיים מניחים בקערה.
לקערה נוספת, מכניסים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב- להשתמש בבלנדר מוט, בלנדר רגיל, או במטרפה, הכי חשוב שתיווצר אמולסיה אחידה.
את הרוטב אנו יוצקים על העוף, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך שעתיים- שלוש (ניתן גם להשאיר ללילה במקרר).
את העוף מוציאים מהרוטב, מנגבים קלות ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. (לשמור את הרוטב)
מכניסים לתנור מחומם מראש ל180 מעלות לכשעה (להפוך את הירכיים מידי פעם).
מוצאים את התבנית ומברישים ביתרת הרוטב.
ומכניסים לתנור במצב גריל חום מקסימאלי (העור כלפי מעלה) ל15 דקות.
מקשטים בפלח לימון ועצבי תבלין טריים.
בתאבון.