המתכון הכי קל ומושלם להכנת סלמון ביתי כבוש

מצרכים

 

אופן ההכנה:

לקוחים נתח סלמון טרי, בודקים שהוא נקי מאדרות ומניחים בקופסת פלסטיק, מכסים בתערובת "כבישת דג סלמון" (תערובת ייחודית של תבלינים שלמים, מלח וסוכר. מעסים מעט את הנתח (לא יותר מידי).
סוגרים את הקופסה ומכניסים ל-12 שעות לפחות במקרר.
לאחר תקופת הקירור, מוציאים את הנתח מהקופסה, שוטפים היטב במים קרים, ומנגבים מיתרת המים.
פורסים רצועות דגות ומגישים על ברוסקטה או קרקר, עם שמנת ושמן זית איכותי. ניתן להוסיף מעט שמיר טרי.

ניתן לשמור בקירור לכמה ימים נוספים.

בתאבון.