קארי הודי פרגיות
מתכון מושלם לפרגיות עסיסיות בתבשיל קארי אדום מלא בטעמים הודיים. המרכיבים: 1 חבילת פרגיות נקיות חתוכות לקוביות גדולות 4 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות 1 בצל סגול פרוס 4 שיני שום כפית ג'ינג'ר מגורד 1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה) 2 כפיות קארי הודי חצי כפית כמון 1 כפית זרעי חרדל שחור 1 כפית פפריקה […]
תגיות:
קארי הודי
מתכון מושלם לפרגיות עסיסיות בתבשיל קארי אדום מלא בטעמים הודיים.
המרכיבים:
- 1 חבילת פרגיות נקיות חתוכות לקוביות גדולות
- 4 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות
- 1 בצל סגול פרוס
- 4 שיני שום
- כפית ג'ינג'ר מגורד
- 1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
- 2 כפיות קארי הודי
- חצי כפית כמון
- 1 כפית זרעי חרדל שחור
- 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- חצי כפית שום גבישי
- מלח
- פלפל
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות סילאן טבעי
- 1 מיכל קרם קוקוס
אופן הכנה:
- בסיר גודל, מחממים 4 כפות שמן ומכניסים את גרגרי החרדל, מטגנים קלות כדקה ומוסיפים את שאר התבלינים היבשים.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים כ2-3 דקות עד הזהבה.
- מוסיפים שום וג'ינג'ר מערבבים ומוסיפים את העגבניות והפלפל החריף. ממשיכים לאדות על להבה בינונית כ-8 דקות.
- מוסיפים מלח ופלפל ואת הסילאן ומאזנים את הטעמים.
- בשלב הזה אפשר לכבות את האש ולקרר מעט. את כל התבשיל אנחנו רוצים לטחון לרוטב אחיד.
- בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון נטחן את כל התבשיל למסה חלקה.
- ממשיכים לבשל על להבה נמוכה יחד עם מיכל של קרם קוקוס.
- מוסיפים מיץ לימון ומאזנים את הטעמים.
- מוסיפים את הפרגית לתבשיל ומבשלים על להבה נמוכה- בינונית כ-20 דקות או עד שהפרגית מוכנה.
- מקשטים בעזרת פטרוזיליה ומגישים לצד אורז או לחם הודי.