מרק יוגורט חם עם תערובת תיבול חריפה
שדרוג למנה הטורקית הקלאסית – מרק יוגורט חם בתוספת תערובת תבלינים חריפה
המרכיבים:
- 1 מיכל יוגורט עיזים
- 1 כף תערובת סחוג
- 1 כפית גדושה מלח שום
- 50 גרם חמאה
- 1 כף קמח
- 1.5 כוס מים
- נענע יבשה
- שמן זית פיקואל
אופן ההכנה:
- בסיר יוצקים את תוכל מיכל יוגורט העיזים ומדליקים על להבה בינוני.
- בעקרה מערבבים את הקמח עם כוס וחצי מים עד שאין גושים.
- מעבירים את הקמח עם המים ליוגורט ומערבבים את היוגורט עם מטרפה. (חשוב לערבב כל הזמן שהיוגורט לא ייחרך). מביאים לרתיחה עדינה.
- מוסיפים את הסחוג, מלח השום והחמאה וממשיכים לערבב כאשר הלהבה נמוכה כעת.
- מערבבים וטועמים – אם רוצים חמוץ יותר אפשר להוסיף מעט מיץ לימון. (אפשר להעביר את המרק דרך מסננת על מנת שלא יהיו גושים.
- מגישים מקושט בנענע יבשה ומעט שמן זית לצד לחם שחור כפרי.