שדרוג למנה הטורקית הקלאסית – מרק יוגורט חם בתוספת תערובת תבלינים חריפה

המרכיבים:

אופן ההכנה:

  1. בסיר יוצקים את תוכל מיכל יוגורט העיזים ומדליקים על להבה בינוני.
  2. בעקרה מערבבים את הקמח עם כוס וחצי מים עד שאין גושים.
  3. מעבירים את הקמח עם המים ליוגורט ומערבבים את היוגורט עם מטרפה. (חשוב לערבב כל הזמן שהיוגורט לא ייחרך). מביאים לרתיחה עדינה.
  4. מוסיפים את הסחוג, מלח השום והחמאה וממשיכים לערבב כאשר הלהבה נמוכה כעת.
  5. מערבבים וטועמים – אם רוצים חמוץ יותר אפשר להוסיף מעט מיץ לימון. (אפשר להעביר את המרק דרך מסננת על מנת שלא יהיו גושים.
  6. מגישים מקושט בנענע יבשה ומעט שמן זית לצד לחם שחור כפרי.