תמיד רציתם מתכון מושלם לפירה? כזה שיש לו מרקם עשיר? חמאתי?
אז קבלו מתכון לפירה הכי טעים שיש – ללא חמאה וללא שמן!

אז למה יוצא לנו פירה גושי? ולמה צריך להוסיף שומן (חמאה \ שמן) כדי לקבל מרקם קטיפתי? התשובה נמצאת בגישה.
הכל נוראה פשוט- מבשלים תפוחי אדמה במים ומועכים. אז לא. קראו טוב את המתכון וגלו את הסוד.

מצרכים:

  • מים רותחים בסיר עם מלח
  • 6 תפוחי אדמה לבנים גדולים
  • מעבד מזון חזק.
  • מלח

קראתם נכון – בלי חמאה ובלי שמן.

אז כדי להתחיל להכין את הפירה – הרתיחו מים בסיר עם כמות מלח נדיבה (עדיפות על מלח ים אטלנטי). רק כאשר המים רותחים- קלפו את תפוחי האדמה והכניסו מיד למים. אז מה הסוד? הסוד טמון בעמילן של תפוח האדמה. הוא יעזור לנו ליצור מרקם קטיפתי. תפוחי האדמה יתבשלו כחצי שעה עד לנעיצת מזלג בקלות. הכינו את מעבד המזון ליד הסיר והכניסו לתוכו את תפוחי האדמה הלוהטים. בעזרת מצקת הוסיפו את מי הבישול של תפוח האדמה למעבד המזון (מצקת אחת תספיק בהתחלה). הפעילו את מעבד המזון על מהירות גבוהה עד קבלת פירה אחיד. בדקו בעזרת האצבע את המרקם והוסיפו ממי הבישול עד קבלת מרקם חלק. לא להוסיף המון מים.
המליחו לפי טעמכם.
בתאבון.