מנסף חגיגי – תבשיל כבש על אורז אוזי
המרכיבים:
לתבשיל המנסף (בשר כבש)
- 1.5 כתף כבש על העצם (לבקש מהקצב לפרוס לחתיכות עבות)
- 2.5 ליטר מים
- 1 בצל חצוי
- 3 שיני שום חצויות
- מלח
- 2 כפות תערובת תבלינים לבשר מנסף
- 1 כפית בהרט
- חופן צנוברים
- חופש שקדים
- 3 כפות שמן זית פיקואל או קורנייקי
לאורז אוזי
- 3 כוסות אוז בסמטי
- 3 כפיות תערובת תבלינים לאורז מנסף (אוזי)
- מלח
אופן ההכנה:
מתחילים עם הבשר :
- מסדרים את הבשר בסיר וממלאים במים. מרתיחים ומנקים בעזרת כף את הקצף שנוצר. נחזור על הפעולה למשך של 15 מרגע הרתיחה.
- מוספים לסיר בצל חצוי, שום ואת תערובת התבלינים השלמים לבשר מנסף. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך ומתפרק מהעצם.
- נחמם מחבת גדולה או סיר סוטאז' גדול ניצוק מעט שמן זית, נוסיף צנוברים ושקדים, נקלה אותם מעט ונוסיף את הבשר המוכן – נתבל במעט בהרט ומלח אם צריך.
אורז אוזי:
את האורז תכינו כפי שאתם מכינים אורז רגיל (עם השרייה או ללא השרייה).
ולמי שבכל זאת רוצה משהוא קצת יותר מדוייק:
- נטגן אורז עם תבליני האורז מנסף ומעט מלח, נרתיח מים ונוסיף לסיר 4.5 כוסות מים רותחים.
- נבשל על אש נמוכה 20 דקות.
להרכבת המנסף:
על צלחת גדול מגישים את האורז. עליה מניכים את בשר הכבש עם הפיצוחים – מגישים עם שירים ומנגינה של דרבוקה ברקע. בתאבון.