המרכיבים:

לתבשיל המנסף (בשר כבש)

לאורז אוזי

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבשר :

  1. מסדרים את הבשר בסיר וממלאים במים. מרתיחים ומנקים בעזרת כף את הקצף שנוצר. נחזור על הפעולה למשך של 15 מרגע הרתיחה.
  2. מוספים לסיר בצל חצוי, שום ואת תערובת התבלינים השלמים לבשר מנסף. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך ומתפרק מהעצם.
  3. נחמם מחבת גדולה או סיר סוטאז' גדול ניצוק מעט שמן זית, נוסיף צנוברים ושקדים, נקלה אותם מעט ונוסיף את הבשר המוכן – נתבל במעט בהרט ומלח אם צריך.

אורז אוזי:

את האורז תכינו כפי שאתם מכינים אורז רגיל (עם השרייה או ללא השרייה).
ולמי שבכל זאת רוצה משהוא קצת יותר מדוייק:

  1. נטגן אורז עם תבליני האורז מנסף ומעט מלח, נרתיח מים ונוסיף לסיר 4.5 כוסות מים רותחים.
  2. נבשל על אש נמוכה 20 דקות.

להרכבת המנסף:

על צלחת גדול מגישים את האורז. עליה מניכים את בשר הכבש עם הפיצוחים – מגישים עם שירים ומנגינה של דרבוקה ברקע. בתאבון.