המצרכים

למילוי:

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • בצל גדול קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • בהרט עיראקי

לבצק:

  • 3 כוסות סולת
  • 1 כוס מים פושרים
  • מלח

למרק:

  • בצל גדול חתוך לרצועות
  • עלי מנגולד
  • 1 עגבניה
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזילה
  • דלעת
  • גבעולי סלרי קצוצים
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 5 כוסות מים
  • בהרט
  • מלח
  • פלפל
  • מעט מיץ לימון
  • 1 כף סוכר
אופן ההכנה
את חומרי המילוי מערבבים היטב בקערה.
מכינים את הבצק:
מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים מים בהדרגה, לקבלת עיסה יציבה ומעט דביקה. יש לתת לבצק לנוח לכ-10 דקות לפחות.
מכינים את המרק:
מאדים מעט את הירקות בשמן ומוסיפים מים ושאר התבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית לכחצי שעה.
בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הקובות:
בידיים רטובות פותחים עיגולי בצק על שורש כף היד, מניחים מעט מהמילוי ומקפלים את הבצק סביב המילוי לקבלת כדור סולת מלא.
מניחים את הקובות במרק ומבשלים חצי שעה נוספת.