קובה במרק כתום של רחלי קדוש
המצרכים
למילוי:
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- בצל גדול קצוץ
- מלח
- פלפל שחור טחון
- בהרט עיראקי
לבצק:
- 3 כוסות סולת
- 1 כוס מים פושרים
- מלח
למרק:
- בצל גדול חתוך לרצועות
- עלי מנגולד
- 1 עגבניה
- צרור כוסברה
- צרור פטרוזילה
- דלעת
- גבעולי סלרי קצוצים
- 3 כפות רסק עגבניות
- 5 כוסות מים
- בהרט
- מלח
- פלפל
- מעט מיץ לימון
- 1 כף סוכר
אופן ההכנה
את חומרי המילוי מערבבים היטב בקערה.
מכינים את הבצק:
מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים מים בהדרגה, לקבלת עיסה יציבה ומעט דביקה. יש לתת לבצק לנוח לכ-10 דקות לפחות.
מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים מים בהדרגה, לקבלת עיסה יציבה ומעט דביקה. יש לתת לבצק לנוח לכ-10 דקות לפחות.
מכינים את המרק:
מאדים מעט את הירקות בשמן ומוסיפים מים ושאר התבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית לכחצי שעה.
מאדים מעט את הירקות בשמן ומוסיפים מים ושאר התבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית לכחצי שעה.
בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הקובות:
בידיים רטובות פותחים עיגולי בצק על שורש כף היד, מניחים מעט מהמילוי ומקפלים את הבצק סביב המילוי לקבלת כדור סולת מלא.
בידיים רטובות פותחים עיגולי בצק על שורש כף היד, מניחים מעט מהמילוי ומקפלים את הבצק סביב המילוי לקבלת כדור סולת מלא.
מניחים את הקובות במרק ומבשלים חצי שעה נוספת.