המרכיבים:

  • 2 כוסות חומוס מבושל (אפשר משקית או קופסת שימורים) – אם אתם מבשלים חומוס מומלץ להשתמש בחומוס מזן הדס.
  • 2 עגבניות מגוררות
  • בצל קצוץ
  • כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כפית סוכר
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות קארי הודי
  • 1 כפית גארם מסאלה
  • 2 כפיות תערובת לחומוס וטחינה
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח

אפשר להוסיף פלפל צ'ילי חריף פרוס (מי שאוהב חריף)
*אפשר לקצוץ את הירקות בקוצץ ירקות ידני – זה מקל על עבודת ההכנה.

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני יוצקים שמן ומחממים על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הקארי והגארם מסאלה ומטבלים את השמן כ-1 דקה. (פתיחת התבלינים בשמן תשחרר את הארומה החוצה).
  3. מוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר ומטגנים כ- 2דקות.
  4. מוסיפים עגבניות מגורדות ופטרוזליה קצוצה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-5 דקות נוספות.
  5. מוסיפים חצי כוס מים וסוכר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 10 דקות נוספות.
  6. מוספים את גרגרי החומוס ומבשלים כ-10-12 דקות. מוסיפים מלח לפי הטעם.
  7. בקערה מגישים את תבשיל החומוס, מתבלים במיץ לימון ותערובת לחומוס וטחינה של "תמר בכפר".
    בתאבון.