סלט חומוס מהמזרח מהיר וטעים
המרכיבים:
- 2 כוסות חומוס מבושל (אפשר משקית או קופסת שימורים) – אם אתם מבשלים חומוס מומלץ להשתמש בחומוס מזן הדס.
- 2 עגבניות מגוררות
- בצל קצוץ
- כפית ג'ינג'ר מגורד
- 1 כפית סוכר
- חצי כוס מים
- חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
- 4 שיני שום קצוצות
- 4 כפות שמן קנולה
- 2 כפות קארי הודי
- 1 כפית גארם מסאלה
- 2 כפיות תערובת לחומוס וטחינה
- מיץ מחצי לימון
- מלח
אפשר להוסיף פלפל צ'ילי חריף פרוס (מי שאוהב חריף)
*אפשר לקצוץ את הירקות בקוצץ ירקות ידני – זה מקל על עבודת ההכנה.
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני יוצקים שמן ומחממים על להבה בינונית.
- מוסיפים את הקארי והגארם מסאלה ומטבלים את השמן כ-1 דקה. (פתיחת התבלינים בשמן תשחרר את הארומה החוצה).
- מוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר ומטגנים כ- 2דקות.
- מוסיפים עגבניות מגורדות ופטרוזליה קצוצה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים חצי כוס מים וסוכר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 10 דקות נוספות.
- מוספים את גרגרי החומוס ומבשלים כ-10-12 דקות. מוסיפים מלח לפי הטעם.
- בקערה מגישים את תבשיל החומוס, מתבלים במיץ לימון ותערובת לחומוס וטחינה של "תמר בכפר".
בתאבון.