המרכיבים:

  • 1 כוס מים
  • 2 כוסות גרם סוכר
  • 800 גרם אבקת שקדים (או שקדים טחונים דק)
  • 3-2 טיפות מי זהר
  • צבעי מאכל לפי בחירתכם.

לעיצוב והגשה:

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בסיר מים ו2 כוסות סוכר עד שהסוכר נמס ונהפך לסירופ גמיש.
  2. מניחים בקערה אבקת שקדים ומוסיפים בזרם דק את הסירופ שהכנו. מערבבים לקבלת תערובת גמישה ואחידה. מוסיפים מי זהר (מי פריחת הדרים) וממשיכים ללוש את התערובת עד קבלת מרקם של פלסטלינה.
  3. מחלקים את התערובת ומוסיפים לכל תערובת צבעי מאכל שונים.
  4. את המרציפן שנוצר מגלגלים ויוצרים צורות שונות. ניתן למלא שזיפים, תמרים ולעטר באגוז מלך.