תפוחי אדמה וירקות ברוטב סילאן
אין ארוחת ערב או צהריים ללא אנטי פסטי!
תוספת מתקתקה לארוחה
מצרכים
- 7-8 תפוחי אדמה לבנים חצויים
- 2 בצל סגול
- 1 גזר
- 4 שיני שום קצוצות
- מעט רוזמרין יבש
- 4 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
- 4 כפות שמן זית (מומלץ פיקואל)
- 1 כפית חרדל חלק
- מלח גס
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- פלפל שחור גרוס
- מעט שמיר טרי לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום מירבי טורבו.
את תפוחי האדמה חוצים (את הקליפה משאירים) ומכניסים למים רותחים מומלחים לכ-20 דקות עד התרככות חלקית. בנתיים בקערה מערבבים חרדל, שמן זית, סילאן, שום ותבלינים. את תפוחי האדמה מוציאים למסננת ומנגבים היטב. מסדרים בסיר או תבנית חסינת אש (עדיף תבנית כבדה) יחד עם בצל חתוך לרבעים ופרוסות גזר. יוצקים את רוטב הסילאן. ומכניסים לתנור לכעשרים דקות .
מוציאים ומקשטים במעט שמיר טרי.
בתאבון.