כולם אוהבים קבב, ותמר מתוק עושה כל כך טוב על הלב… אז למה לא לשלב בניהם?

מתכון חדש ליום העצמאות 2021

מצרכים

 

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 150 גרם שומן טלה (אפשר גם בלי)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • תמרים מגולענים מזן מג'הול
  • 1 כוס פטרוזליה קצוצה
  • 1 עגבניה צלויה בתנור קצוצה
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות  תערובת לקבב

אופן ההכנה: 

מערבבים יחד את כל חומרי הקבב – בשר טחון, בצל, עגבניה צלויה, פטרוזליה שמן ותבלינים. לשים היטב עד קבלת מרקם אחיד. נותנים לתערובת לנוח ל-10 דקות.
מחממים מחבת היטב.
את תערובת הקבב מכדדרים ויוצרים קבבונים קטנים (בגודל של תמר מג'הול, מכניסים את הקבבונים לתמרים ועוטפים מעט את הקבב עם התמר. את הקבב צולים בצידו החשוף על המחבת עם מעט שמן זית.  הופכים מידי פעם לקבלת מידת צליה מכל הכיוונים. מגישים ככה (כי זה לא יספיק להגיע לשולחן)
בתאבון.
ניתן לשדרג ואת התמרים הממולאים אפשר לעטוף לפני הצלייה ב"בייקון טלה".