מהמטבח הגלילי באהבה. מתכון צמחוני שתמיד מצליח להפתיע.

טעם הפריקה – טעם מיוחד , מעושן מעט, אדמתי ואגוזי.

מצרכים

 

  • 1.5 כוס פריקה.
  • 0.5 כוס חומוס הדס מבושל.
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 גמבה קצוצה (עדיפות לפלפל רומרו)
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • מלח
  • פלפל
  • מעט סומק
  • מיץ מלימון
  • שמן זית כתית מעולה (פיקואל, קורנייקי או פישולין הכי מתאימים)

אופן ההכנה: 

בישול הפריקה- בדרך כלל נבשל את הפריקה עם המון ירקות שורש. הפעם אנחנו מכינים סלט ולכן נבשל אותה לבד את הטעמים נוסיף בהרכבה:
את הפריקה שלנו נשטוף היטב (עד שהמים שנגרים שקופים). נוסיף לסיר עם מעט שמן ונוסיף 1.5 כוס מים ונבשל עד שאין מים בסיר. (ממש כמו אורז).
נניח את הפריקה לקירור.

לאחר שהפריקה קרה, ניגש להרכבת הסלט. בקערה נערבב את כל המרכיבים (הירקות, החומוס, הפריקה והתיבול). נטעם ונתקן טעמים.

בתאבון.