מצרכים

 

  • 1 עוף שלם
  • 50 גרם "תערובת לבשרים מעושנים"
  • 3 כפות סילאן
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפיות חרדל
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 כף שמן זית
  • 6 כפות מים
אופן ההכנה
מפזרים על העוף את תערובת התיבול לבשרים מעושנים, מעסים היטב – להחדיר את התיבול היבש ככל הניתן לבשר העוף, מבפנים, מבחוץ ובין העור לבשר.
מברישים במעט שמן זית ומכניסים את העוף (בתבנית עמוקה) לתנור מחומם היטב בחוף מקסימלי ל20 דקות.
בנתיים בכלי נפרד מערבבים היטב  סילאן, מים, שמן זית, חומץ, חרדל ושיני שום – יוצקים על העוף ומכניסים לתנור ב180 מעלות ל50 דקות נוספות. (לסובב את העוף מידי פעם)
ניתן למלא את העוף באורז או כל מה שאוהבים.
בתאבון…