מצרכים

 

  • 4 נתחי פילה סלמון
  • 2 כפות "תערובת לדג סלמון"
  • 4 כפות שמין זית (רצוי מזן קורנייקי או פיקואל)
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח גס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.
על תבנית מניחים נייר אפיה, ומשמנים ב- 2 כפות אחת של שמן זית. מנחים את ניתחי דג הסלמון על שמן הזית כאשר עור הדג כלפי מטה. מפזרים מעל הנתחים את תערובת התבלינים לדג סלמון, מעט מלח גס ואת יתרת שמן הזית.
מכניסים לתנור לכ-15 דקות.
מוציאים את התבנית – מפזרים את תערובת התבלינים מהדג. סוחטים מיץ מחצי לימון ומכניסים לעוד 4 דקות.
מגישים ללא תערובת התבלינים- אפשר על ענפי רוזמרין טרי עלי שמיר טריים. מפזרים מעט מלח גס.

בתאבון.