כולם אוהבים שיפודי פרגיות, הפעם נעשה את זה קצת אחרת, מעניין יותר – מהודו באהבה. קצת לגוון את המנגל המסורתי.
אז מה הסוד של האוכל ההודי?
במילה אחת – תבלינים. ובשתי מילים- הרבה תבלינים.
האוכל ההודי ידוע בקיצוניות טעמים, בצבעים חזקים וביד שאינה מפחדת להשתמש במגוון רחב מאוד של טעמים.

מצרכים

  • 1 חבילה פרגיות נקיות או 1 חבילה שיפודי פרגיות
  • 3 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון טחון
  • חצי כפית כורכום טחון
  • רבע כפית פלפל לבן טחון
  • 1 כפית גארם מסאלה
  • חצי כפית מלח
  • 1 כפית נענע יבשה
  • 1 כפית פטרוזיליה יבשה קצוצה
  • 1 כפית סוכר חום
  • 4 שום קצוץ
  • 4 כפות שמן  קנולה
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • אפשרי – חצי כפית פלפל שטא גרוס
אופן ההכנה
מנקים את הפרגית ומניחים בקערה עם חלב קוקוס, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעתיים (אפשרי גם לילה במקרר)
בקערה מערבבים את כל התבלינים והשום הקצוץ מוספים שמן ואת הפרגיות מעברים מהחלב לקערת התבלינים. שם הפרגיות ינוחו שעתיים נוספות. לאחר מכן משפדים את הפרגיות וצולים על המנגל.
מגישים על פיתה יחד עם פלחי לימון. מומלץ לסחוט לימון טרי לפני האכילה.
רוטב קארי משאריות התבלינים וחלב הקוקוס:
מערבבים הכל יחד בקלחת קטנה, מגרדים עגבניה בשלה פנימה ומוספים 2 כפות סילאן. מבשלים עד צמצום הרוטב למרקם של קטשופ. מקררים לילה ומגישים לצד הפרגיות.
בתאבון.