אחת המנות האהובות והקלאסיות. אין כמו להגיש נתח בשר נהדר. מתכון קל וטעים והכי חשוב ללא מאמץ מיותר.

מצרכים:

  • 1 נתח שלם אנטריקוט/ סינטה (כ-3 ק"ג)
    למרינדה:
  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 כפות דבש
  • 4 כפות סילאן
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית חרדל חלק
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית טימין יבש
  • 1 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)

אופן ההכנה:

את מרכיבי המרינדה מערבבים בקערה. יוצקים את המרינדה על הנתח ומעסים היטב. מניחים כחצי שעה שעה בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מנקים את שהמרינדה מהנתח מעט עם הידיים ומעבירים את הנתח לתבנית רחבה (את המרינדה שומרים בקערה). מכניסים לתנור ל-20 דקות, מוצאים את הנתח ומברישים במרינדה. מנמיחים את התנור ל-120 מעלות ומחזירים את הנתח ל35 דקות נוספות. יש להפוך מדי פעם ולהבריש את הנתח פעמים נוספות. למידת עשייה של מדיום הנתח ישהה בתנור כ-45 דקות עד 55 דקות סה"כ – טמפרטורה פנימית 55-60 מעלות. למידת עשייה וול ישהה הנתח כשעה וחמש דקות.

מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח לפני הפריסה כ10 דקות.

בתאבון.