לזניה בשרית כשרה
המרכיבים:
- חבילת דפי לזניה למלית הבשר:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 4 כפות שבבי בצל מטוגן
- 3 כפות שמן זית פיקואל
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית בהרט
- 1/3 כפית כורכום טחון
- 1/3 כפית שום גבישי לרוטב העגבניות:
- 2 כפות שבבי בצל מטוגן
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1 פחית שימורי עגבניות חתוך לקוביות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית שום גבישי
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית בזיליקום יבש
- 1/2 כפית שאטה (צ'ילי) גרוס -לא חובה
אופן ההכנה:
מלית:
1. במחבת גדולה, לצקת שמן זית נלהיט את המחבת ונוסיף את הבשר הטחון, נטגן היטב ונוסיף את שאר המרכיבים.
2. מעבירים את הבשר לאחר הבישול למסננת ומצננים. (את יתרת הנוזלים אפשר לזרוק).
לרוטב העגבניות:
בסיר נבשל את כל המרכיבים. נביא לרתיחה ולאחר מכן לבשל על אש נמוכה כחצי שעה. (אפשר לתקן טעמים).
נרכיב את הלזניה:
1. בתבנית פיירקס משומנת מעט ניצוק מעט מרוטב העגבניות, נסדר שכבה של עלי לזניה, מעליהם נשים שכבה נדיבה של בשר ועליה רוטב עגבניות.
2. ממשיכים לסדר באותו הסדר- דפים, בשר ורוטב.
3. נסיים לסדרת את הלזניה כאשר נסיים את השכבה העליונה ברוטב עגבניות. נפזר מעט מלח ושמן זית.
4. עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה עד שהלזניה רכה ונעימה. (אפשר לבדוק עם סכין).
בתאבון