סילאן טבעי ללא סוכר

ארץ זבת חלב ודבש, אז חלב זה די, אבל דבש? לפי מומחי מקרא רבים וחוקרים נוספים הדבש המקראי הוא לא אחר מאשר סילאן.
סילאן הוא בעצם מצוי של בישול התמרים עם מים. העסיס הפנימי מרוכז לסירופ נהדר הנקרא בפי כל "דבש תמרים".

כאשר הגיעו יהודי עיראק לארץ ישראל הם הביאו איתם אוצר, את הידע להכנת סילאן אמיתי ללא סוכר. כך הידע התפשט והפך להיות חלק מהתרבות הישראלית. הסילאן מככב היום כמעט בכל מטבח בישראל.
בבית אפשר למצוא אותו בצמוד לסירופ המייפל הטהור והדבש הישראלי המצוין. הסילאן ממתיק מאכלים רבים והוא חביב על כל ילדי ישראל.
סילאן עם יוגורט, עם דגנים, בקינוחים, ברטבים, במנות בשר וקטניות, דגים ועופות. הסילאן בהחלט משתלב עם הכל.

הכנת הסילאן היא בעצם בישול תמרים עסיסיים וסחיטתם. המצוי הוא הסילאן הטבעי. בכדי להנגיש אותו לציבור הרחב בחלק מהסילאן מוספים מים וסוכר ובכך מוזילים את המוצר.
אך בהחלט ניתן למצוא גם סילאן טבעי מ-100% תמרים ישראלים.

ערכים תזונתיים של סילאן טבעי ללא תוספת סוכר:

לסילאן הטבעי גם ערכים תזונתיים בריאים ויתרונות נוספים.
הוא עשיר בוויטמינים מסוג B , המייצרים אספקת אנרגיה לגוף, הוא עשיר במינרלים כמו מגנזיום, אשלגן וסידן ובכך הוא עשוי לעזור באיזון לחץ דם, כלי דם ומניעת דלקות.
הסילאן מכיל כמות יפה של נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים.  בסילאן טבעי ניתן למצוא 0.4 גרם שומן.
הסילאן הטבעי (ללא תוספת סוכר ) תמצאו כ-30% פחות בקלוריות מהסילאן הרגיל. כך גם בסילאן טבעי יש כ-30% פחות סוכרים מסוכרים אחרים וכ-20% פחות סוכרים מאשר בדבש.

 

פתח צ'אט
1
צריכים עזרה?
היי, כאן עידו,
במה אוכל לעזור?