כל מה שרציתם לדעת על זעתר

הזעתר הוא אולי התבלין הכי מאחד בין המטבח הישראלי המסורתי למטבח הישראלי העדכני. הוא מככב בשלל מנות, החל ממנות פתיחה ועד קינוח. ניתן למצוא אותו כמעט בכל בית בישראל, הזעתר משתלב במנות שף ובאוכל רחוב.
אז מה הוא בעצם התבלין המדהים והכל כל מיוחד הזה?

מהו זעתר?
הזעתר הוא בעצם תערובת של תבלינים, המשלבת עלי אזוב (עלי זעתר), סומק, שומשום, מלח ושמן. כלומר תבלין זעתר הוא תרכובת של תבלינים, כך שלקבלת זעתר ארומטי יותר נשתמש ביותר עלי אזוב או בסומק או בשמן זית איכותי יותר.
הזעתר מאופיין בחמצמצות שלו הנובעת מתבלין הסומק (נקרא גם "אוג הבורסקאים"). את השומשום שמוספים לתערובת מומלץ לקלות ובכך להעשיר את הטעם של התערובת.

מה הכי חשוב לזעתר?
אז כמו שכבר אמרנו הרכיב העקרי בזעתר הם עלי הזעתר הנקראים גם אזוב מצוי (Origanum syriacum) כמו לכל צמח יש מספר מינים. חלקם יהיו ארומטיים יותר וחלקם פחות. המין האיכותי והנדיר ביותר הוא זן האזוב הקברקולי, שפותח על ידי זאב דרור במסגרת תפקידו כקצין חקלאות ביהודה ושמרון.
צבעו של הזן בהיר יותר מהאזוב המצוי.

אצלנו תוכלו למצוא כמה סוגי זעתר: זעתר גלילי מזן קברקולי, זעתר ללא מלח, זעתר פיקנטי, זעתר שום, עלי אזוב, זעתר טחון ועוד תבלינים היכולים לחזק את טעמו הייחודי ולהחמיא למנות בשילוב עם הזעתר.

מתכון ללחמניות זעתר נהדרות

 

פתח צ'אט
1
צריכים עזרה?
היי, כאן עידו,
במה אוכל לעזור?