מרכיבים:
-
1 כוס מים רותחים
-
2 ביצים
-
1 כפית תמצית וניל
-
½ כפית קינמון
-
½ כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כוס קמח כוסמין מלא
-
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס או פקאנים
-
קורט מלח
אופן ההכנה:
-
משרים את התמרים במים הרותחים למשך 10 דקות עד לריכוך, ואז מועכים בעזרת מזלג למחית חלקית. אפשר להשתמש גם בתמרים בוואקום.
-
מוסיפים לתמרים את השמן, הביצים, הווניל והתבלינים וטורפים עד איחוד.
-
מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח, מערבבים עד שהבלילה חלקה.
-
מקפלים פנימה את אגוזי המלך.
-
יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 35–40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-
מקררים היטב לפני החיתוך.







