מצרכים לעוגה :
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 מיכל ממרח תמרים טבעי
- 3 ביצים
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כוס סוכר חום
- 2 כפות סילאן טבעי
- 2 כוסות קמח תופח
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 10 תמרים מסוג מג'הול או חדראווי קצוצים
- חופן אגוזי מלך קצוצים (אפשר גם אגוזי פקאן מי שאוהב)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור למצב אפיה עליון ותחתון ל- 180 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים את החמאה עם ביצים סוכר, ממרח תמרים טבעי ומיץ תפוזים.
- מנפים לקערה את הקמח והקינמון ומערבבים.
- מוסיפים את האגוזים והתמרים הקצוצים וממשיכים לערבב.
- מורחים מעט חמאה על תבנית אינגליש קייק ויוצקים את המסה (דופקים קלות על תחתית התבנית שמסה תהיה אחידה).
- אופים למשך 45 דקות – העוגה צריכה להיות רכה וקיסם יוצא מעט יבש.
- מקררים את העוגה באוויר הפתוח ומגישים.
בתאבון