מרכיבים:
-
1.5 ק"ג כתף טלה חתוכה לקוביות גדולות
-
1 בצל גדול קצוץ
-
4 שיני שום פרוסות
-
2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
-
1 כוס ציר בקר / מים
-
2 כפות שמן זית כתית מעולה
-
1 כפית ראס אל חנות
-
½ כפית כמון
-
½ כפית קינמון
-
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
-
מחממים סיר כבד עם שמן זית, צורבים את נתחי הטלה מכל הצדדים עד להשחמה.
-
מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שקיפות. מוסיפים את השום ומערבבים.
-
מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב עד שהריח משתחרר.
-
מוסיפים את הסילאן, התמרים והציר/מים. מביאים לרתיחה.
-
מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים כשעתיים–שעתיים וחצי, עד שהבשר רך ונימוח.
-
מגישים עם אורז לבן, קוסקוס או חלה טרייה.
מתקתק, עמוק, ונוגע בטעמים של המטבח המרוקאי והבוכרי גם יחד. חגיגי אך פשוט להכנה.







