מתכון קל להכנה שיקסים את האורחים שלכם. עוף ואורז בסיר אחד בניחוח זעפרן ואגוזי קשיו.
המרכיבים:
- חבילה של חלקי עוף (כרעיים או ירכיים)
- 4 כוסות אורז יסמין
- 4 שערות זעפרן
- 1 גזר מגורר בפומפייה עבה
- 1 בצל לבן קצוץ
- חופן אגוזי קשיו טבעי
- כף חמוציות זרש (לא חייבים)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- כוסברה לקישוט
אופן ההכנה:
- בסיר גדול יוצקים מעט שמן ו"סוגרים" אח חלקי העוף, על להבה גבוהה.
- את חלקי העוף מוצאים מהסיר לקערה לאחר "סגירה" קצרה.
- את הבצל והגזר מוספים לסיר ומאדים קלות.
- בינתיים בקערה מניחים את שערות הזעפרן עם מים חמימים.
- מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן.
- מכניסים את העוף (מנסים להשקיע אותו בתוך האורז)
- מוסיפים את אגוזי הקשיו.
- מוסיפים את הזעפרן עם המים לסיר.
- מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.
- מוסיפים 6 כוסות מים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה – 40 דקות עם מכסה סגור.
- ממתינים לאידוי מלא של המים.
- מגישים עם עלי כוסברה לקישוט ובצל מטוגן.