רוצים לדעת להכין קוסקוס אמיתי, קבלו מתכון אותנטי ופשוט להכנה.
המתכון מתייחס לכמות של 2 ק"ג סולת. אפשר כמובן להכין 1 ק"ג. הרעיון של 2 ק"ג הוא להמשיך לעבוד גם בזמן ההמתנה של אידוי הקוסקוס.
אז מה בעצם צריך?
הכי חושב- סיר אידוי לקוסקוס!
בנוסף, קערה גדולה, ומסננת (נפה) עם חורים גדולים יחסית (כמו ברשת של החלון).
המרכיבים:
- 2 ק"ג סולת
- מלח
- כוס שמן
- מים
- לימון 1
אופן ההכנה:
- בסיר האידוי מוסיפים מים ולימון חצוי, ומרתיחים על להבה בינונית.
- בקערה גדולה, מכניסים 1 ק"ג סולת, כפית מלח, חצי כוס שמן, ו2 כוסות מים.
- מערבבים את הסולת, מעבירים דרך נפה (בלי להשקיע) אפשר גם לפורר מעט בידיים- בשלב הזה זה מספיק.
- מעבירים למיכל המסננת ומניחים על סיר האידוי עם מכסה
- מאדים 20 דקות
- בזמן הזה מכינים עוד 1 ק"ג סולת.
- מוציאים את הסולת ומעבירים לקערה, מוסיפים 1.5 כוס מים ומפוררים בידיים. מעבירים דרך נפה ומניחים לנוח ל-20 דקות. (בזמן הזה הנגלה השנייה מתאדה)
- מחזירים לסיר האידוי ל-20 דקות נוספות (וכמו שהבנתם בזמן הזה הנגלה השנייה עוברת את הפעולה הראשונה הקודמת של מים וסינון)
- מוציאים מהאידוי , מפוררים מעט, מוסיפים 1 כוס מים, מעבירים בנפה ומניחים לנוח ל-20 דקות (ניחשתם נכון).
- מעבירים לאידוי אחרון ל-20 דקות.
- מוציאים לקערה לאחר האידוי, מפוררים היטב בידיים (זה מעט חם בידיים, אבל מה לא עושים בשביל קוסקוס טוב?)
שימו לב שבשלב האחרון לא מוסיפים מים – הקוסקוס מוכן! - את הקוסקוס ניתן להקפיא ולהוציא מתי שרוצים.
בתאבון!