קוסקוס אמיתי

רוצים לדעת להכין קוסקוס אמיתי, קבלו מתכון אותנטי ופשוט להכנה.

המתכון מתייחס לכמות של 2 ק"ג סולת. אפשר כמובן להכין 1 ק"ג. הרעיון של 2 ק"ג הוא להמשיך לעבוד גם בזמן ההמתנה של אידוי הקוסקוס.

אז מה בעצם צריך?

הכי חושב- סיר אידוי לקוסקוס!
בנוסף, קערה גדולה, ומסננת (נפה) עם חורים גדולים יחסית (כמו ברשת של החלון).

המרכיבים:

  • 2 ק"ג סולת
  • מלח
  •  כוס שמן
  • מים
  • לימון 1

אופן ההכנה:

  1. בסיר האידוי מוסיפים מים ולימון חצוי, ומרתיחים על להבה בינונית.
  2. בקערה גדולה, מכניסים 1 ק"ג סולת, כפית מלח, חצי כוס שמן, ו2 כוסות מים.
  3. מערבבים את הסולת, מעבירים דרך נפה (בלי להשקיע) אפשר גם לפורר מעט בידיים- בשלב הזה זה מספיק.
  4. מעבירים למיכל המסננת ומניחים  על סיר האידוי עם מכסה
  5. מאדים 20 דקות
  6. בזמן הזה מכינים עוד 1 ק"ג סולת.
  7. מוציאים את הסולת ומעבירים לקערה, מוסיפים 1.5 כוס מים ומפוררים בידיים. מעבירים דרך נפה ומניחים לנוח ל-20 דקות. (בזמן הזה הנגלה השנייה מתאדה)
  8. מחזירים לסיר האידוי ל-20 דקות נוספות (וכמו שהבנתם בזמן הזה הנגלה השנייה עוברת את הפעולה הראשונה הקודמת של מים וסינון)
  9. מוציאים מהאידוי , מפוררים מעט, מוסיפים 1 כוס מים, מעבירים בנפה ומניחים לנוח ל-20 דקות (ניחשתם נכון).
  10. מעבירים לאידוי אחרון ל-20 דקות.
  11. מוציאים לקערה לאחר האידוי, מפוררים היטב בידיים (זה מעט חם בידיים, אבל מה לא עושים בשביל קוסקוס טוב?)
    שימו לב שבשלב האחרון לא מוסיפים מים – הקוסקוס מוכן!
  12. את הקוסקוס ניתן להקפיא ולהוציא מתי שרוצים.

בתאבון!

 

מוצרים מהחנות

אולי גם יעניין אותך