לחם תמרים ואגוזים

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח (רגיל או מלא)
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 3/4 כוס תמרים קצוצים דק (מג'הול, חלאווי או חדראווי)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • 3/4 כוס חלב (או חלב שקדים/סויה)

אופן ההכנה:

  1. חימום תנור: נחמם תנור ל-180 מעלות ושמן תבנית אינגליש קייק.
  2. ערבוב יבש: בקערה גדולה, נערבב את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, המלח והקינמון.
  3. הוספת תמרים ואגוזים: ערבב את התמרים והאגוזים היבשים כך שלא יידבקו זה לזה.
  4. ערבוב רטוב: בקערה נפרדת, נטרוף את הביצה, השמן והחלב עד לאיחוד.
  5. שילוב: נוסיף את התערובת הרטובה לקערת המרכיבים היבשים ונערבב בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
  6. אפייה: נשפוך את הבלילה לתבנית ואפה במשך 45-55 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
  7. קירור: תנו ללחם להתקרר מעט לפני הפריסה.

בתיאבון! 😋

מוצרים מהחנות

אולי גם יעניין אותך