פאייה ולנסיאנה- מתכון חגיגי

מצרכים

  • 3 ירכיי עוף
  • 3 כוסות אורז בסמטי או פרסי
  • 3 שערות זעפרן במים פושרים
  • צרור אפונת שלג או 1 כוס אפונת גינה
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 חופן פטרוזליה או כסברה קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • 8 כפות מים
  • 2 כפות תערובת "צהובה לאורז"
  • 2 כפיות תערובת "סודות העמק"
  • מחבת פאייה או מחבת רחבה\ סוטאז שאפשר להכניס לתנור.

אופן ההכנה:
מניחים על הגז את מחבת הפאייה ומחממים היטב. את ירכיי העוף (ניתן להשתמש גם החלקים אחרים או נוספים שאהובים), מניחים ל"סגירה" על המחבת. לאחר "סגרית" הבשר מכל צידי העוף מוציאים מנחים בעקרה נפרדת.
באותה המחבת- מוספים בצל קצוץ ושום מטגנים קלות, מוספים את האורז, תערובת "צהובה לאורז" ו"סודות העמק", מטגנים מספר דקות , מוספים את האפונה ומערבבים היטב, לאחר דקה של ערבוב, מחזרים את חלקי העוף למחבת ויוצקים את מי הזעפרן.
מוספים 6 כוסות מים בהדרגה.
כאשר האורז "אל דנטה" – מוספים את יתרת המים. ומכניסים לתנור מחומם מראש על 180 מעלות לכחצי שעה.
להגשה מפזרים פטרוזליה או כוסברה.

בתאבון

 

מוצרים מהחנות

אולי גם יעניין אותך