מתכון מדהים של תמרים ממולאים בבשר ברוטב חמצמץ. מתכון מפתיע וחגיגי, והכי חשוב פשוט.
מצרכים:
- תמרים מזן מג’הול
למלית: - 300 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל קצוץ דק
- 50 גרם אגוזי מלך טחונים
- 1 ביצה
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק-דק
- 1 כפית ראס אל-חנות
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח
- תחתית הסיר:
- 3 בצלים חצויים ופרוסים דק
- 2 כפות שמן זית קורנייקי
לרוטב: - 1 כף אבקת מרק ירקות טבעית
- 1 כוס מים רותחים
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1/4 כוס רכז רימונים
- 1 כפית מלח
- 2 כף סילאן טבעי
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית צ’ילי יבש גרוס (שאטה גרוס)
אופן ההכנה
מכינים את המלית וממלאים: מערבבים את חומרי המלית בקערה.
עושים חתך לאורכו של כל תמר ומוציאים את החרצן. ממלאים את החלל שנוצר בכמות נדיבה של מלית.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסוטאז רחב מטגנים בצל במחבת חמה עם שמן 10-8 דקות עד הזהבה.
מסדרים את התמרים על הבצל המטוגן ומכסים. ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עוד 5 דקות.
בסיר נפרד מכינים את הרוטב:מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים כ-2 דקות עד שמתקבל מרקם אחיד. יוצקים את הרוטב החם על התמרים.
אופים כ-20 דקות עד שמלית הבשר עשויה וזהובה והרוטב מצטמצם.
מעבירים לצלחת הגשה…..בתאבון!