מצרכים

מתכון מדהים של תמרים ממולאים בבשר ברוטב חמצמץ. מתכון מפתיע וחגיגי, והכי חשוב פשוט.

  • תמרים מזן מג’הול
    למלית:
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • בצל  קצוץ דק
  • 50  גרם אגוזי מלך טחונים
  • ביצה
  • שיני שום כתושות
  • כף פטרוזיליה קצוצה דק-דק
  • כפית ראס אל-חנות
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלחתחתית הסיר:  
  • בצלים חצויים ופרוסים דק
  • 2 כפות שמן זית איכותי (שפריצר של DECOR)
    לרוטב:
  •  כף מרק ירקות טבעית
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כוס רכז רימונים
  • כפית מלח
  • 2 כף סילאן  טבעי
  • כפית כורכום
  • 1/2 כפית צ’ילי יבש גרוס
אופן ההכנה

מכינים את המלית וממלאים: מערבבים את חומרי המלית בקערה.
עושים חתך לאורכו של כל תמר ומוציאים את החרצן. ממלאים את החלל שנוצר בכמות נדיבה של מלית.
מחממים תנור ל-180 מעלות.

בסוטאז M4 של   28ס"מ ARCOSTEELמטגנים בצל במחבת חמה עם שמן 10-8 דקות עד הזהבה.
מסדרים את התמרים על הבצל המטוגן ומכסים. ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עוד 5 דקות.

בסיר נפרד (M4 20 ס"מ) מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים כ-2 דקות עד שמתקבל מרקם אחיד. יוצקים את הרוטב החם על התמרים.
אופים כ-20 דקות עד שמלית הבשר עשויה וזהובה והרוטב מצטמצם

מעבירים לצלחת הגשה…..בתאבון!