אחת המנות האהובות והקלאסיות. אין כמו להגיש נתח בשר נהדר. מתכון קל וטעים והכי חשוב ללא מאמץ מיותר.
מצרכים:
- 1 נתח שלם אנטריקוט/ סינטה (כ-3 ק"ג)
למרינדה: - 4 שיני שום כתושות
- 4 כפות דבש
- 4 כפות סילאן
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית חרדל חלק
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית טימין יבש
- 1 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
אופן ההכנה:
את מרכיבי המרינדה מערבבים בקערה. יוצקים את המרינדה על הנתח ומעסים היטב. מניחים כחצי שעה שעה בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מנקים את שהמרינדה מהנתח מעט עם הידיים ומעבירים את הנתח לתבנית רחבה (את המרינדה שומרים בקערה). מכניסים לתנור ל-20 דקות, מוצאים את הנתח ומברישים במרינדה. מנמיחים את התנור ל-120 מעלות ומחזירים את הנתח ל35 דקות נוספות. יש להפוך מדי פעם ולהבריש את הנתח פעמים נוספות. למידת עשייה של מדיום הנתח ישהה בתנור כ-45 דקות עד 55 דקות סה"כ – טמפרטורה פנימית 55-60 מעלות. למידת עשייה וול ישהה הנתח כשעה וחמש דקות.
מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח לפני הפריסה כ10 דקות.
בתאבון.