רוסטביף חגיגי של ראש השנה בזיגוג סילאן ודבש

אחת המנות האהובות והקלאסיות. אין כמו להגיש נתח בשר נהדר. מתכון קל וטעים והכי חשוב ללא מאמץ מיותר.

מצרכים:

  • 1 נתח שלם אנטריקוט/ סינטה (כ-3 ק"ג)
    למרינדה:
  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 כפות דבש
  • 4 כפות סילאן
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית חרדל חלק
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית טימין יבש
  • 1 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)

אופן ההכנה:

את מרכיבי המרינדה מערבבים בקערה. יוצקים את המרינדה על הנתח ומעסים היטב. מניחים כחצי שעה שעה בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מנקים את שהמרינדה מהנתח מעט עם הידיים ומעבירים את הנתח לתבנית רחבה (את המרינדה שומרים בקערה). מכניסים לתנור ל-20 דקות, מוצאים את הנתח ומברישים במרינדה. מנמיחים את התנור ל-120 מעלות ומחזירים את הנתח ל35 דקות נוספות. יש להפוך מדי פעם ולהבריש את הנתח פעמים נוספות. למידת עשייה של מדיום הנתח ישהה בתנור כ-45 דקות עד 55 דקות סה"כ – טמפרטורה פנימית 55-60 מעלות. למידת עשייה וול ישהה הנתח כשעה וחמש דקות.

מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח לפני הפריסה כ10 דקות.

בתאבון.

מוצרים מהחנות

אולי גם יעניין אותך

מאנקיש – פיתה זעתר

המאפה המושלם שאי אפשר להפסיק לאכול. מצרכים: לבצק: 1 ק"ג קמח לבן מנופה 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית מלח חצי כפית סוכר חצי כוס

קרא עוד »

עוף מסאחן

מתכון גלילי נהדר מהמטבח הערבי לעוף צלוי עם שמן זית והמון בצל מצרכים: 4 יח כרעיי עוף 6 יח שוקיים 8 בצלים לבנים פרוס שמן

קרא עוד »

רוסטביף בתנור

מחפשים מתכון למנה בשרית מהירה? מתכון לרוסטביף צלוי בתנור זה אחד המתכונים הפשוטים לחגים או לארוחה חגיגית.   מצרכים: 1 נתח שלם שייטל למרינדה: 4

קרא עוד »

מרציפן למימונה

המרכיבים: 1 כוס מים 2 כוסות גרם סוכר 800 גרם אבקת שקדים (או שקדים טחונים דק) 3-2 טיפות מי זהר צבעי מאכל לפי בחירתכם. לעיצוב

קרא עוד »

לזניה בשרית כשרה

המרכיבים: חבילת דפי לזניה   למלית הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון 4 כפות שבבי בצל מטוגן 3 כפות שמן זית פיקואל 1 כפית פפריקה

קרא עוד »