מחפשים מתכון למנה בשרית מהירה?
מתכון לרוסטביף צלוי בתנור זה אחד המתכונים הפשוטים לחגים או לארוחה חגיגית.
מצרכים:
- 1 נתח שלם שייטל
למרינדה: - 4 כפות תערובת תבלינים לרוסטביף
- 4 כפות דבש
- 4 כפות סילאן
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית חרדל חלק
אופן ההכנה:
את מרכיבי המרינדה מערבבים בקערה. יוצקים את המרינדה על הנתח ומעסים היטב. מניחים כחצי שעה שעה בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מנקים את שהמרינדה מהנתח מעט עם הידיים ומעבירים את הנתח לתבנית רחבה (את המרינדה שומרים בקערה). מכניסים לתנור ל-20 דקות, מוצאים את הנתח ומברישים במרינדה. מנמיחים את התנור ל-120 מעלות ומחזירים את הנתח ל35 דקות נוספות. יש להפוך מדי פעם ולהבריש את הנתח פעמים נוספות. למידת עשייה של מדיום הנתח ישהה בתנור כ-45 דקות עד 55 דקות סה"כ – טמפרטורה פנימית 55-60 מעלות. למידת עשייה וול ישהה הנתח כשעה וחמש דקות.
מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח לפני הפריסה כ-10 דקות.