עוף מסאחן

מתכון גלילי נהדר מהמטבח הערבי לעוף צלוי עם שמן זית והמון בצל

מצרכים:

  • 4 יח כרעיי עוף
  • 6 יח שוקיים
  • 8 בצלים לבנים פרוס
  • שמן זית פיקואל או לצ'ינו
  • 4 כפות תערובת "לעוף מסאחן"
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

בסיר רחב יוצקים שמן זית בנדיבות ומטגנים את כל כמות הבצל. לאחר שהבצל מזהיב מעט מוציאים לכלי נפרד.
באותו הסיר  מוספים עוד שמן זית וצורבים את חלקי העוף מכל צד עד סגירה מלאה.
מוסיפים את תערובת התבלינים ואת הבצל המטוגן.  ומבשלים על להבה נמוכה ומכסה סגור כ-50 דקות.
(אפשר להוסיף מעט נוזלים אם צריך)… כאשר העוף רך מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.

 

אולי גם יעניין אותך

מתכון לפיתה זעתר עם הזעתר הכי שווה שיש

מאנקיש – פיתה זעתר

המאפה המושלם שאי אפשר להפסיק לאכול. מצרכים: לבצק: 1 ק"ג קמח לבן מנופה 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית מלח חצי כפית סוכר חצי כוס

קרא עוד »

רוסטביף בתנור

מחפשים מתכון למנה בשרית מהירה? מתכון לרוסטביף צלוי בתנור זה אחד המתכונים הפשוטים לחגים או לארוחה חגיגית.   מצרכים: 1 נתח שלם שייטל למרינדה: 4

קרא עוד »

מרציפן למימונה

המרכיבים: 1 כוס מים 2 כוסות גרם סוכר 800 גרם אבקת שקדים (או שקדים טחונים דק) 3-2 טיפות מי זהר צבעי מאכל לפי בחירתכם. לעיצוב

קרא עוד »

לזניה בשרית כשרה

המרכיבים: חבילת דפי לזניה   למלית הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון 4 כפות שבבי בצל מטוגן 3 כפות שמן זית פיקואל 1 כפית פפריקה

קרא עוד »

קארי הודי פרגיות

מתכון מושלם לפרגיות עסיסיות בתבשיל קארי אדום מלא בטעמים הודיים. המרכיבים: 1 חבילת פרגיות נקיות חתוכות לקוביות גדולות 4 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות 1

קרא עוד »