מתכון גלילי נהדר מהמטבח הערבי לעוף צלוי עם שמן זית והמון בצל
מצרכים:
- 4 יח כרעיי עוף
- 6 יח שוקיים
- 8 בצלים לבנים פרוס
- שמן זית פיקואל או לצ'ינו
- 4 כפות תערובת "לעוף מסאחן"
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
בסיר רחב יוצקים שמן זית בנדיבות ומטגנים את כל כמות הבצל. לאחר שהבצל מזהיב מעט מוציאים לכלי נפרד.
באותו הסיר מוספים עוד שמן זית וצורבים את חלקי העוף מכל צד עד סגירה מלאה.
מוסיפים את תערובת התבלינים ואת הבצל המטוגן. ומבשלים על להבה נמוכה ומכסה סגור כ-50 דקות.
(אפשר להוסיף מעט נוזלים אם צריך)… כאשר העוף רך מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.