עוף לערב שבת – צלוי ברוטב לימוני

יום שישי, ערב שבת. רוצים לשנות מעט את הטעם של מנת העוף האהובה ?

מצרכים

  • 1 חבילה ירכיי עוף נקיים
  • 1 כף חרדל
  • 2 כפות סילאן
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מיץ מלימון שלם
  • 3 כפות שמן זית
  • 0.5 כפית מלח גס
  • 4 כפות רוטב "סילאן מוקפץ"

אופן ההכנה:

את יירכי העוף הנקיים מניחים בקערה.
לקערה נוספת, מכניסים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב- להשתמש בבלנדר מוט, בלנדר רגיל, או במטרפה, הכי חשוב שתיווצר אמולסיה אחידה.
את הרוטב אנו יוצקים על העוף, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך שעתיים- שלוש (ניתן גם להשאיר ללילה במקרר).
את העוף מוציאים מהרוטב, מנגבים קלות ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. (לשמור את הרוטב)
מכניסים לתנור מחומם מראש ל180 מעלות לכשעה (להפוך את הירכיים מידי פעם).
מוצאים את התבנית ומברישים ביתרת הרוטב.
ומכניסים לתנור במצב גריל חום מקסימאלי (העור כלפי מעלה) ל15 דקות.
מקשטים בפלח לימון ועצבי תבלין טריים.
בתאבון.

אולי גם יעניין אותך

מתכון לפיתה זעתר עם הזעתר הכי שווה שיש

מאנקיש – פיתה זעתר

המאפה המושלם שאי אפשר להפסיק לאכול. מצרכים: לבצק: 1 ק"ג קמח לבן מנופה 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית מלח חצי כפית סוכר חצי כוס

קרא עוד »

עוף מסאחן

מתכון גלילי נהדר מהמטבח הערבי לעוף צלוי עם שמן זית והמון בצל מצרכים: 4 יח כרעיי עוף 6 יח שוקיים 8 בצלים לבנים פרוס שמן

קרא עוד »

רוסטביף בתנור

מחפשים מתכון למנה בשרית מהירה? מתכון לרוסטביף צלוי בתנור זה אחד המתכונים הפשוטים לחגים או לארוחה חגיגית.   מצרכים: 1 נתח שלם שייטל למרינדה: 4

קרא עוד »

מרציפן למימונה

המרכיבים: 1 כוס מים 2 כוסות גרם סוכר 800 גרם אבקת שקדים (או שקדים טחונים דק) 3-2 טיפות מי זהר צבעי מאכל לפי בחירתכם. לעיצוב

קרא עוד »

לזניה בשרית כשרה

המרכיבים: חבילת דפי לזניה   למלית הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון 4 כפות שבבי בצל מטוגן 3 כפות שמן זית פיקואל 1 כפית פפריקה

קרא עוד »