המרכיבים:
- 1 עוף שלם נקי
- 3 כוסות אורז בסמטי
- 5 כוסות מים רותחים
- 6 כפות תערובת צהובה לאורז
- 1 בצל קצוץ
- מיץ מחצי לימון
- כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם להחליף בכוסברה)
- 3 כפות גריל עוף
- 4 כפות שמן זית ארבקינה
- מלח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בעקרה מניחים את העוף ומעסים אותו עם תערובת גריל עוף ו2 כפות שמן זית.
- בסיר מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים בצל קצוץ עד שקיפות.
- מוספים את האורז ואת תערובת התבלינים, וכפית מלח.
- מוסיפים 5 כוסות מים רותחים ומבשלים על להבה נמוכה כ-18 דקות.
- מצננים כ-15 דקות ומוסיפים פטרוזיליה ומיץ לימון.
- מערבבים היטב ומכניסים לבטן העוף. ניתן לסגור את החור עם חצי לימון או עם חוט קשירה.
- מכניסים לתנור לצלייה של שעתיים.
בתאבון.