עוגת גבינה אפויה – מתכון קלאסי לשבועות

מתכון קלאסי של השף קונדיטור מיקי שמו לעוגת הגבינה האפויה.

חומרים להכנת בצק פריך (כקלתית\ כבסיס):

  • 150 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 100 גרם חמאה מומסת

אופן הכנת הבסיס:

מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה ומשטחים על גבי תבנית האפיה, מכניסים למקרר עד גמר הכנת המלית.

חומרי המלית:

  • 750 גרם גבינה כחושה לאפיה מסדרת "השף הלבן" (5% שומן)
  • חצי כוס סוכר
  • 1/3 כוס קמח
  • קליפה מגורדת מחצי לימותבנית קפיץן
  • 6 ביצים (גודל אקסטרא לארג') – מופרדות לחלבונים וחלמונים לחוד
  • חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס סוכר נוסף

אופן הכנת העוגה:

  1. מחממים תנור ל220 מעלות.
  2. מערבבים במיקסר את הגבינה , הסוכר, חלמונים, קמח, אינסטנט פודינג, גרידת לימון – עד אחידות.
  3. מוסיפים שמנת חמוצה וסוכר ומערבבים.
  4. מקציפים (בנפרד) חלבונים וסוכר עד קבלת קצף יציב.
  5. מקפלים את התערובת עם הקצף.
  6. אופים כ-15 דקות. עד קבלת גוון זהוב.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות.
  8. משחררים את העוגה מדופן התבנית בעזרת סכין חלקה (לא משוננת), תוך הימנעות מפגיעה בציפוי התבנית.
  9. אופים ב-150 מעלות לעוד שעה – שעה ורבע, עד שהעוגה מעט רוטטת במרכז אך איננה נוזלית.
  10. מניחים להתקררות ומגישים קרה.

 

אולי גם יעניין אותך

מתכון לפיתה זעתר עם הזעתר הכי שווה שיש

מאנקיש – פיתה זעתר

המאפה המושלם שאי אפשר להפסיק לאכול. מצרכים: לבצק: 1 ק"ג קמח לבן מנופה 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית מלח חצי כפית סוכר חצי כוס

קרא עוד »

עוף מסאחן

מתכון גלילי נהדר מהמטבח הערבי לעוף צלוי עם שמן זית והמון בצל מצרכים: 4 יח כרעיי עוף 6 יח שוקיים 8 בצלים לבנים פרוס שמן

קרא עוד »

רוסטביף בתנור

מחפשים מתכון למנה בשרית מהירה? מתכון לרוסטביף צלוי בתנור זה אחד המתכונים הפשוטים לחגים או לארוחה חגיגית.   מצרכים: 1 נתח שלם שייטל למרינדה: 4

קרא עוד »

מרציפן למימונה

המרכיבים: 1 כוס מים 2 כוסות גרם סוכר 800 גרם אבקת שקדים (או שקדים טחונים דק) 3-2 טיפות מי זהר צבעי מאכל לפי בחירתכם. לעיצוב

קרא עוד »

לזניה בשרית כשרה

המרכיבים: חבילת דפי לזניה   למלית הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון 4 כפות שבבי בצל מטוגן 3 כפות שמן זית פיקואל 1 כפית פפריקה

קרא עוד »