סלט פריקה עם חומוס הדס

מהמטבח הגלילי באהבה. מתכון צמחוני שתמיד מצליח להפתיע.

טעם הפריקה – טעם מיוחד , מעושן מעט, אדמתי ואגוזי.

מצרכים

 

  • 1.5 כוס פריקה.
  • 0.5 כוס חומוס הדס מבושל.
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 גמבה קצוצה (עדיפות לפלפל רומרו)
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • מלח
  • פלפל
  • מעט סומק
  • מיץ מלימון
  • שמן זית כתית מעולה (פיקואל, קורנייקי או פישולין הכי מתאימים)
אופן ההכנה: 

בישול הפריקה- בדרך כלל נבשל את הפריקה עם המון ירקות שורש. הפעם אנחנו מכינים סלט ולכן נבשל אותה לבד את הטעמים נוסיף בהרכבה:
את הפריקה שלנו נשטוף היטב (עד שהמים שנגרים שקופים). נוסיף לסיר עם מעט שמן ונוסיף 1.5 כוס מים ונבשל עד שאין מים בסיר. (ממש כמו אורז).
נניח את הפריקה לקירור.

לאחר שהפריקה קרה, ניגש להרכבת הסלט. בקערה נערבב את כל המרכיבים (הירקות, החומוס, הפריקה והתיבול). נטעם ונתקן טעמים.

בתאבון.

 

אולי גם יעניין אותך

מתכון לפיתה זעתר עם הזעתר הכי שווה שיש

מאנקיש – פיתה זעתר

המאפה המושלם שאי אפשר להפסיק לאכול. מצרכים: לבצק: 1 ק"ג קמח לבן מנופה 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית מלח חצי כפית סוכר חצי כוס

קרא עוד »

עוף מסאחן

מתכון גלילי נהדר מהמטבח הערבי לעוף צלוי עם שמן זית והמון בצל מצרכים: 4 יח כרעיי עוף 6 יח שוקיים 8 בצלים לבנים פרוס שמן

קרא עוד »

רוסטביף בתנור

מחפשים מתכון למנה בשרית מהירה? מתכון לרוסטביף צלוי בתנור זה אחד המתכונים הפשוטים לחגים או לארוחה חגיגית.   מצרכים: 1 נתח שלם שייטל למרינדה: 4

קרא עוד »

מרציפן למימונה

המרכיבים: 1 כוס מים 2 כוסות גרם סוכר 800 גרם אבקת שקדים (או שקדים טחונים דק) 3-2 טיפות מי זהר צבעי מאכל לפי בחירתכם. לעיצוב

קרא עוד »

לזניה בשרית כשרה

המרכיבים: חבילת דפי לזניה   למלית הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון 4 כפות שבבי בצל מטוגן 3 כפות שמן זית פיקואל 1 כפית פפריקה

קרא עוד »