השף מאיר אדוני וחברת ארקוסטיל בשיתוף פעולה, המתכון מתוך חוברת המתכונים של סדרת "מאיר אדוני" ארקוסטיל.
4 מנות.
20 דקות הכנה.
זמן כולל 40 דקות.
המרכיבים:
חומרים לחצילים:
- 1 כוס (140 גרם) קמח טמפורה
- 1 כוס (240 גרם) מי סודה קרים
- 1 כף מלח דק
- 2 כפות (30 גרם) קמח רגיל
- כפית כמון טחון
- 2 חצילים בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ
- שמן לטיגון עמוק.
חומרים לפטריות:
- 4 כוסות פטריות ירדן (פטריות יער) מופרדות ליחידות בודדות.
- כף עלי טימין טרי
- 2 שיני שום עם הקליפה
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
חומרים לתרד:
- 1 בצל גדול קלוף ופרוס דק
- 3 כפות שמן זית
- 1 צרור גדול (500 גרם) עלי תרד חתוכים גס
- קורט אגוז מוסקט טחון
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
חומרים להגשה:
- 1/4 כוס עריסה
- עמבה
- 8 כפות גדושות של טחינה ביתית
- 4 פיתות איכותיות
שלבי ההכנה:
- אופן הכנת הפטריות: מחממים מחבת מעל להבה גבוהה 2 דקות עד שהיא לוהטת. מוספים את הפטריות, השמן, הטימין, השום, המלח והפלפל. מקפיצים כדקה לצריבה יפה.
- אופן הכנת התרד: מחממים מחבת עם שמן . מוסיפים את הבצל ומטגנים 6-8 דקות עד הזהבה קלה. מוספים את התרד, ומבשלים כ-2-3 דקות מעל להבה גבוהה עד שעלי התרד מתכווצים ומתרככים. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל.
- אופן הכנת החצילים: מחממים שמן לטיגון עמוק. בקערה מערבבים את קמח הטמפורה והסודה לבלילה אחידה וחלקה. מערבבים את הקמח הרגיל עם הכמון והמלח. מקמחים את פרוסות החצילים בקמח המטובל. טובלים בבלילת הטמפורה. את פרוסות החצילים מטגנים 3 דקות עד הזהבה קלה. מספיגים את השמן בנייר סופג.
- אופן ההגשה: מניחים במרכז הצלחת כף גדושה מממרח הטחינה. מסדרים את יתר המרכיבים מתבלים ומגישים עם פיתה חמה בצד.