מתכון חגיגי, מהיר ופשוט לאוזני המן מטריפות עם מלית פרג וסילאן.
המרכיבים:
- 3/4 2 – כוסות קמת
- 0.5 שקית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה
- חצי כוס סוכר
- 1 ביצה
- חצי כפית תמצית וניל טהור
- מעט מלח
למלית:
- 1/4 כוס סוכר
- 1/3 כוס חלב
- 15 גרם חמאה
- מעט מלח
- 1 כוס פרג טחון
- 2 כפות סילאן טבעי
- חלמון מביצה 1
אופן ההכנה:
- במעמד מזון עם וו גיטרה מעבדים : קמח, אבקת אפייה, חמאה והסוכר כ-4 דקות עד קבלת פירורים.
- מוסיפים את תמצית הוניל, הביצה והמלח, מעבדים עד קבלת בצק אחיד יחסית (אפשר להוסיף כף חלב או 2 כפות מים).
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
- לאחר המנוחה, מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח עד גובה של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים.
- את המלית מניחים בעזרת כפית במרכז, ומקבלים 3 דפנות לקבלת אוזן המן קלאסית.
- את אוזני האמן מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים ל-10 דקות למקפיא .
- אופים בתנור חם מראש ל170 מעלות כ-15 דקות.
הכנת המלית:
- בסיר קטן מוספים סוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים על להבה נמוכה עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
- מוספים את הפרג והסילאן עד קבלת מחית אחידה, לערבב היטב.
- מסירים מהאש ומוספים את החלמון תוך ערבוב מהיר.
- מצננים לפני המילוי. (עדיף כשעה מראש).