המרכיבים:
- 1 כוס מים
- 2 כוסות גרם סוכר
- 800 גרם אבקת שקדים (או שקדים טחונים דק)
- 3-2 טיפות מי זהר
- צבעי מאכל לפי בחירתכם.
לעיצוב והגשה:
אופן ההכנה:
- מבשלים בסיר מים ו2 כוסות סוכר עד שהסוכר נמס ונהפך לסירופ גמיש.
- מניחים בקערה אבקת שקדים ומוסיפים בזרם דק את הסירופ שהכנו. מערבבים לקבלת תערובת גמישה ואחידה. מוסיפים מי זהר (מי פריחת הדרים) וממשיכים ללוש את התערובת עד קבלת מרקם של פלסטלינה.
- מחלקים את התערובת ומוסיפים לכל תערובת צבעי מאכל שונים.
- את המרציפן שנוצר מגלגלים ויוצרים צורות שונות. ניתן למלא שזיפים, תמרים ולעטר באגוז מלך.