מרציפן למימונה

המרכיבים:

  • 1 כוס מים
  • 2 כוסות גרם סוכר
  • 800 גרם אבקת שקדים (או שקדים טחונים דק)
  • 3-2 טיפות מי זהר
  • צבעי מאכל לפי בחירתכם.

לעיצוב והגשה:

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בסיר מים ו2 כוסות סוכר עד שהסוכר נמס ונהפך לסירופ גמיש.
  2. מניחים בקערה אבקת שקדים ומוסיפים בזרם דק את הסירופ שהכנו. מערבבים לקבלת תערובת גמישה ואחידה. מוסיפים מי זהר (מי פריחת הדרים) וממשיכים ללוש את התערובת עד קבלת מרקם של פלסטלינה.
  3. מחלקים את התערובת ומוסיפים לכל תערובת צבעי מאכל שונים.
  4. את המרציפן שנוצר מגלגלים ויוצרים צורות שונות. ניתן למלא שזיפים, תמרים ולעטר באגוז מלך.

 

אולי גם יעניין אותך

מתכון לפיתה זעתר עם הזעתר הכי שווה שיש

מאנקיש – פיתה זעתר

המאפה המושלם שאי אפשר להפסיק לאכול. מצרכים: לבצק: 1 ק"ג קמח לבן מנופה 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית מלח חצי כפית סוכר חצי כוס

קרא עוד »

עוף מסאחן

מתכון גלילי נהדר מהמטבח הערבי לעוף צלוי עם שמן זית והמון בצל מצרכים: 4 יח כרעיי עוף 6 יח שוקיים 8 בצלים לבנים פרוס שמן

קרא עוד »

רוסטביף בתנור

מחפשים מתכון למנה בשרית מהירה? מתכון לרוסטביף צלוי בתנור זה אחד המתכונים הפשוטים לחגים או לארוחה חגיגית.   מצרכים: 1 נתח שלם שייטל למרינדה: 4

קרא עוד »

לזניה בשרית כשרה

המרכיבים: חבילת דפי לזניה   למלית הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון 4 כפות שבבי בצל מטוגן 3 כפות שמן זית פיקואל 1 כפית פפריקה

קרא עוד »

קארי הודי פרגיות

מתכון מושלם לפרגיות עסיסיות בתבשיל קארי אדום מלא בטעמים הודיים. המרכיבים: 1 חבילת פרגיות נקיות חתוכות לקוביות גדולות 4 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות 1

קרא עוד »